Menu

The Serpentine Sackler Gallery, London

Mixed Use category

The Serpentine Gallery has restored a former gunpowder depot built in 1805 to store arms into the new Sackler Gallery. This is an exciting new gallery space showing a mix of contemporary art, architecture, dance, design, fashion, film, literature, music, performance and technology.

The building retains the existing structure with internal renovation, all the upgrading had to interface with the existing windows and doors.

Saint-Gobain Gyproc Trophy - Mixed Use

The renovation of this building has improved the thermal performance along with integration of air conditioning and lighting in the refit of the interior. The structure was upgraded with the use of Thermal Laminates over the existing brickwork. The roof was also upgraded with Thermal Laminates and insulation. The toilet areas are finished to a very high standard therefore Glasroc H Tilebacker was used for the wet areas. The walls were required to be double height and had the challenge of large areas, they were all to be lit from both electric and natural roof lights. The air conditioning vents are designed to be part of the ceiling minimising the visual impact in the gallery.

Client: Serpentine Galleries / Specialist contractor: BDL Group / Architect: Zaha Hadid